EN    AR    KU   
nokhod
nokhod
nokhod
nokhod
nokhod
nokhod
nokhod
nokhod
nokhod
سه شنبه, 29 شهریور 1390 11:19

معرفی شورای ملی نخود ایران

کرمانشاه یکی از تولید کنندگان مهم نخود در کشور است و طبق آمارهای موجود کرمانشاه دارای مقام اول از لحاظ تولید این محصول و نیز سطح زیر کشت آن می باشد.
با توجه به وجود این پتانسیل در استان و اینکه کشت نخود برای استان کرمانشاه یک محصول استراتژیک است و به منظور افزایش سطح زیر کشت این محصول از اراضی استان و در نتیجه افزایش میزان صادرات و ارز آوری این محصول شورای نخود از سال 1391 به صورت ملی کار خود را آغاز نمود.
اين شورا در حال حاضر حدود 70 عضو دارد.
وظايف و اختيارات شورا طبق ماده 7 اساسنامه عبارتند از:
7-1: تلاش برای ساماندهی تولید و تجارت داخلی و خارجی و مصرف نخود و فرآورده های آن
7-2: بازاریابی مستمر جهانی و داخلی، شناسایی بازارهای بین المللی، و اطلاع رسانی قیمت های جهانی و داخلی
7-3: مشارکت گروهی در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی ها و تهیه و تنظیم پیش نویس قوانین ، مقررات و مصوبات مرتبط، تولید و تجارت نخود در جهت حفظ منافع مالی اعضاء برای ارائه به قوای سه گانه
7-4: ایجاد ارتباط با بانک ها، سازمان های اعتباری، صندوق های مالی و حمایتی داخلی و خارجی در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی و فراهم سازی زمینه اخذتسهیلات و اعتبارات مالی در جهت توسعه فعالیت های اعضاء.
7-5: ایجاد بانک اطلاعاتی در زمینه های مرتبط با اهداف و وظایف شورا، فعالیت های تولیدی و تجاری داخلی و خارجی اعضاء و نشر کتب، مجلات و بروشورهای تخصصی
7-6: فعالیت برای جذب و مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط جهت عضویت در شورا
7-7: انجام هرگونه فعالیت های آموزشی، علمی و تحقیقاتی در داخل و خارج کشور در چهارچوب قوانین برای نیل به اهداف شورا
7-8: کمک به تحقق هدف های کمی و کیفی تعیین شده برای تولید و تجارت داخلی و خارجی نخود و فراورده های آن
7-9: حمایت از منافع مشترک اعضاء
7-10: پیگیری مطالبات اعضاء
7-11: ارائه خدمات حقوقی و مشورتی به اعضاء
7-12: تشویق و حمایت از سرمایه گذاری در زمینه تولید و تجارت داخلی و خارجی فرآورده های آن
7-13: جلوگیری از انجام رقابت های ناسالم اعضاء در بازارهای داخلی و خارجی از طریق اعمال ضوابط کمیته انضباطی اتاق ایران
7-14: نظارت بر فرآیند تولید و بهبود روش های کشت ، اصلاح ژنتیکی ، کمک به مبارزه با آفات و امور قرنطینه ای
7-15: تلاش در جهت تولید و پرورش واریته های مناسب جهت مناطق مختلف کشور
7-16: تلاش در جهت کاهش هزینه ها و قیمت تمام شده محصول
7-17: شناسایی و معرفی ماشین آلات کاشت و برداشت نخود برای تسهیل در روش های جاری
7-18: تلاش برای دسترسی با بازارهای جهانی و ایجاد فرصت های مناسب برای هماهنگی فعالیت های اعضاء
7-19: مشارکت در تدوین استانداردهای ملی و بین المللی
7-20: کوشش در جهت رفع اختلافات فی ما بین اعضاء و عند الزوم از طریق حکمیت مرکز داوری ایران
7-21: معرفی اعضاء به وزارت خانه ها و سازمان های مختلف جهت استفاده از خدمات مورد نیاز
7-22: تهیه بسته و سازوکار لازم جهت پذیرش وظایف اجرایی و مساعدت های دولتِِ،که در اجرای سیاست های کلی اصلی 44 قانون اساسی به شورا تفویض می شود
7-23: اجرای آن دسته از وظایف اجرایی دولت که به شورا تفویض می گردد از جمله انجام وظایف بصورت مباشر و نماینده خرید و غیره
7-24: تهیه گزارش هایی از عملکرد شورا بصورت 3 و 6 ماهه همراه طرح مسائل و مشکلات و موانع اجرایی و ارائه آن به اتاق ایران
7-25: ارائه پیشنهاد های اجرایی جهت رفع موانع و مشکلات تولید و تجارت و مصرف و گروه کالایی موضوع فعالیت شورا به نهاد ها ، وزارت خانه ها و سایر مراجع ذیربط
7-26: برگزاری دوره های آموزشی و انجام تحقیقات علمی ، صنعتی و تجارتی در داخل و خارج از کشور،برگزاری همایش های تخصصی
7-27: برگزاری یا حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی مرتبط با وظایف و فعالیت های شورا
7-28: کوشش برای جذب سرمایه ،فن آوری ،مدیریت ،دانش فنی و نیروی انسانی ماهر خارجی و داخلی برای رشد و ارتقاء زمینه های موضوع فعالیت شورا
7-29: کوشش در جهت الزام اعضاء به اجرای صحیح مقررات اقتصادی و رعایت شئون تجاری کشور و مفاد اساسنامه و مقررات و ضوابط شورا
7-30: برقراری ارتباط با مراکز علمی و دانشگاهی معتبر جهان به جهت اصلاح روش های تولید و فرآوری نخود
7-31: ایجاد همکاری و هماهنگی بین تولید کنندگان و بازرگانان و صاحبان صنایع مرتبط با نخود و فرآورده های حاصل از آن
7-32: پیگیری و برنامه ریزی در جهت بهره مندی بیشتر اعضاء از سیاست های حمایتی و مشوق های تجاری و بازرگانی
7-33: ایجاد ارتباط با دست اندرکاران و برنامه ریزان و تلاش در جهت تاثیر گذاری بر برنامه ریزی و تصمیمات و قوانین و مقررات ذیربط که در افزایش منافع اعضاء و منافع ملی مؤثرند
7-34: تلاش در جهت پوشش بیمه ای برای تولید کنندگان ، صاحبان صنایع و تجار نخود در مقابل خسارات احتمالی
7-35: برنامه ریزی لازم در جهت ایجاد رقابت سالم برای قیمت و کیفیت و فرآورده های این محصول
7-36: برگزاری کارگاه های آموزشی به منظور ارتقاء دانش فنی تولید کنندگان و بازرگانان و صاحبان صنایع فرآوری و بسته بندی
7-37: فراهم شدن امکان انتقال اطلاعات و تجربیات علمی و فنی از خارج در زمینه های فرآوری ، سورتینگ و بسته بندی
7-38: برنامه ریزی در جهت افزایش درجه مکانیزاسیون نخود از قبیل دستگاه های کاشت ،برداشت و بسته بندی
7-39: تلاش در جهت برگزاری همایش های ملی و بین المللی در جهت بهره مندی از نقطه نظرات و انتقال یافته ها و حمایت از تحقیقات راهبردی
7-40: تشکیل صندوق حمایت از تولید و تجارت و نیز فعالیت های علمی در زمینه نخود
7-41: تلاش برای معرفی شورای ملی نخود به شوراها و مجامع بین المللی ذیربط و به رسمیت شناختن این تشکل به عنوان مرجع رسمی بخش خصوصی نخود ایران و ...
7-42: صدور گواهی های بهداشت ،استاندارد ، برای محصولات تولیدی و صادراتی از طریق آزمایشگاه های ذیصلاح و معتبر، به نمایندگی از وزارت خانه ها و سازمان های ذیربط در صورت تفویض اختیار
7-43: امضاء تفاهم نامه و عقد هرگونه قرارداد همکاری با وزارت خانه ها و سازمان ها و دستگاه های مرتبط با اهداف و وظایف شورا